Strani

ponedeljek, 18. januar 2010

Kaj je copywriting oz. tekstopisje?

Glede na to, da je področje, ki ga copywriting oziroma tekstopisje pokriva, zelo široko, bi najbrž lahko našteli toliko definicij, kolikor je tekstopiscev na svetu. Tekstopisje - copywriting lahko razdelimo na tako imenovana marketing besedila (spletne strani, prodajna pisma, slogani …) in predstavitvena besedila (govori, PR članki, intervjuji, predstavitve podjetja/storitev/izdelkov …)
Področji se med seboj sicer razlikujeta v namenu, saj imajo marketing besedila cilj povečevanja donosa podjetja, predstavitvena besedila pa jasnost podanih informacij, vendar je obema skupno to, da za produciranje uspešnih končnih izdelkov zahtevata uporabo številnih znanj.

Dobrega tekstopisca definirajo naslednji elementi:
Iz vzorca je razvidno, da je pomemben skupek med seboj interaktivnih lastnosti, ki so predpogoj za pisanje dobrih prodajnih ali predstavitvenih besedil. Pri vsakem novem projektu pa je potrebno tudi izumljanje unikatne formule, ki bo ustaljenemu poslovanju podjetja dodalo popolnoma nove razsežnosti. Šele takrat besede začnejo resnično delati za vas!

Ni komentarjev:

Objavite komentar