Strani

torek, 6. julij 2010

SEO copywriting - tehnika ali umetnost? (1. del)


SEO copywriting je v zadnjem času eno najodmevnejših in zelo perspektivnih področij svetovnega copywritinga. SEO je kratica za search engine optimization in pomeni pisanje besedil z upoštevanjem ključnih besed. Ključne besede so besede, ki jih uporabniki največkrat napišejo v spletne iskalnike, kadar potrebujejo informacije o določenih storitvah, izdelkih ali dejavnostih. Uporaba teh besed na spletni strani med drugim odloča o tem, kako visoko med zadetki bo spletna stran prikazana, kar posledično vpliva na to, koliko obiskovalcev bo vašo spletno stran sploh našlo. SEO optimizacija sama po sebi ni nič novega, saj je rasla in se razvijala skupaj z rastjo spletnega medija, vendar z intenzivno razširitvijo in prenosom poslovanja podjetij na internet raste tudi konkurenca.

SEO optimizacija je mnogo več, kot le vrivanje čim večjega števila ključnih besed v obstoječe besedilo. To namreč v današnjem času ni več dovolj, kajti glavni izziv SEO copywritinga je postal iskanje prave mere med pisanjem za iskalnike, torej med uporabo ključnih besed, in pisanjem za obiskovalce, torej oblikovanjem privlačnih in informativnih besedil. Odgovor na naše naslovno vprašanje je nedvomno ta, da je SEO copywriting hkrati tehnika in umetnost, v nadaljevanju pa bom predstavila učinkovite metode, tehnike in skrivnosti pisanja SEO besedil, ki vam bodo v pomoč pri pisanju, preoblikovanju in pripravi besedil.

1 komentar:

  1. Drži, da vsi izdelovalci spletnih strani ponujajo in tržijo SEO tekstopisje, le malokdo pa to res obvlada. Problem je tudi, ker ni nekih enotnih smernic, vsak je sam zase in dela kakor se njemu zdi prav. Edini pokazatelj pa je uspeh na spletnih iskalnikih.

    OdgovoriIzbriši