Strani

ponedeljek, 19. julij 2010

SEO copywriting - tehnika ali umetnost? (3. del)

Nekaj nasvetov za SEO optimizacijo in SEO copywriting smo že povedali, danes pa se bomo ustavili še pri nekaterih pomembnih elementih uspešnega SEO pisanja.

Vsebine naj se ne ponavljajo

Bodite pozorni, da se vsebine na vaših spletnih straneh ne ponavljajo, temveč je vsaka podstran celota zase, ki ponudi unikatno in relevantno vsebino. Na podstraneh se seveda lahko ponavljajo najpomembnejše ključne besede, vendar bodite izvirni pri kontekstu in bralcem ponudite zanimive in sveže informacije.

Dodaten trik pri uporabi ključnih besed

Eno izmed pravil pri uporabi ključnih besed je, da se ne smete zatipkati in morate besede uporabiti v ustreznem sklonu in obliki, torej v skladu s tem, kar uporabniki iščejo. Vendar lahko to pravilo s pridom obrnete na glavo, če v besedilih uporabite splošno znane zatipkane besede uporabnikov storitev. Dejstvo je, da boste največje svetovne spletne strani našli tudi pod ključnimi besedami yaho, gogle, mial ... V iskalnikih lahko preverite, če so tudi katere izmed ključnih besed poveznih z vašo storitvijo pogosto zatipkane in jih namenoma vključite v svoja besedila.

Edninska ali množinska oblika?

Rešitev je preprosta: v besedila na spletnih straneh je najbolje večkrat vključiti obe obliki, prednost pa avtomatsko dajte tisti obliki, ki je bolj iskana.  Nekateri strokovnjaki trdijo, da iskalniki množinske oblike ne prepoznavajo in je zato ni treba vključevti v besedila, vendar je v slovenskem jeziku pogosto tako, da edninska in množinska oblika nista tvorjeni po istem principu in ju tudi iskalniki zato zaznavajo kot različni besedi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar