Strani

ponedeljek, 12. julij 2010

SEO copywriting - tehnika ali umetnost? (2. del)

Preden se lotimo konkretnih nasvetov za učinkovito SEO pisanje besedil, je potrebno še pojasniti, zakaj je SEO optimizacija sploh tako pomembna? Dejstvo je, da je pri večini dejavnosti konkurenca na spletnem prostoru postala velika, uporabniki, ki po internetu iščejo informacije, pa imajo vse manj časa, da bi prebrskali vse ponujene zadetke v iskalnikih. Zaradi tega igra pomembno vlogo pri uspešnosti in najdenosti strani njihova uvrstitev v iskalnikih, kajti višje kot se spletna stran med ponujenimi zadetki nahaja, več pozornosti potencialnih kupcev bo pritegnila.

SEO optimizacija je poznavanje širokega nabora metod, s katerimi stran prilagodimo tako, da jo iskalniki hitro prepoznajo kot relevanten zadetek in jo uvrstijo visoko med ponujene zadetka. Da SEO optimizacija v celoti deluje, je potrebno veliko več, kot le dobro napisana besedila za spletno stran, dejstvo pa je, da se pri besedilih vse začne in zaupala vam bom nekaj skrivnosti, s pomočjo katerih lahko zastavite odlična izhodišča za dobro SEO optimizacijo in naredite besedila prepričljiva tako za bralce kot za iskalnike.

Uporaba krepkega in poševnega tiska

Iskalniki prepoznavajo krepki in poševni tisk kot pomembnejšega, zato tako poudarjene besede uvrščajo višje oziroma jih prepoznavajo kot relevantne. S tega stališča je zelo pomembno, da poudarjate ključne besede, ne celih stavkov in "praznih" besednih zvez, saj si boste tako zagotovili, da bo uporabnik, ki v iskalnik vtipka želeno vsebino, na vaših straneh to vsebino tudi hitro in enostavno našel.

Ključne besede pišite v takšnih oblikah, kot jih bralci iščejo

Bralci iskalnih pojmov ne iščejo na enak način, kot jih sicer zapišemo v stavku in ključne besede pogosto niso najbolj v skladu s siceršnjimi pravili pisnega izražanja. Ravno zato je toliko večji izziv ustvariti tekste, ki bodo berljivi in razumljivi, hkrati pa bodo najdeni tudi preko besednih zvez, kot je na primer zavarovanje poceni, ograja cenik, počitnice Slovenija ...

1 komentar:

  1. I've been working as a copywriter, and I think that these points are perfect for those people wondering how seo copywriting works.. Anyway, thanks for the perfect techniques, and wish you all the best..

    OdgovoriIzbriši